Jadłospis

Jadłospis 6.02.2023 – 10.02.2023

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

 

Bułka kajzerka  z masłem, ser żółty, sałata lodowa, papryka czerwona, kakao, herbata z aronii.

(1,3,5,6,7,9,10,11)

Sok pomarańczowy.

Zupa kalafiorowa z mięsnymi pulpetami.

Ryż zapiekany z jabłkami , sos truskawkowy.

Kompot  agrestowy.

(1,3,5,6,7,9,10,11)

 

Bułka kukurydziana z masłem, paprykarz szczeciński, napar z melisy.

(1,3,4,5,6,7,9,10,11)

 

WTOREK

 

   Bułka maślana z masłem, dżem z czerwonej porzeczki

( o obniżonej zawartości cukru), kakao,

  herbata z cytryną.

 (1,3,5,6,7,9,10,11)

Gruszka.

 

 

Zupa jaglana na rosole.

 Kotlet drobiowy, ziemniaki, mini marchewki z masłem.

Kompot  wieloowocowy.

(1,3,5,6,7,9,10,11)

 

 

 

Koktajl jogurtowy z bananami i kawałkami czekolady.

(1,3,5,6,7,9,10,11)

 

ŚRODA

Bułka kajzerka z masłem, pieczona polędwiczka (wyrób własny) ogórek zielony, kakao, herbata z cytryną.

 (1,3,5,6,7,9,10,11)

 

Mandarynka.

 

Zupa ogórkowa z ziemniakami.

Udko duszone, kasza kuskus, bukiet warzyw.

Napój pomarańczowy.

(1,3,5,6,7,9,10,11)

 

 Galaretka owocowa, biszkopty.

(1,3,5,6,7,9,10,11)

CZWARTEK

Kasza manna na mleku z sokiem truskawkowym.

   Chleb wieloziarnisty z masłem, ser ricotta , herbata miętowa.

(1,3,5,6,7,9,10,11)

Marchewka do chrupania/ jabłko.

Zupa brokułowa z ziemniakami.

   Gulasz wieprzowy, makaron, ogórek kiszony,

Kompot  wiśniowo- jabłkowy.

(1,3,5,6,7,9,10,11)

 Soczek jabłkowy hortex.

(1,3,5,6,7,9,10,11)

PIĄTEK

 Bułka kajzerka  z masłem, schab wędzony,ser mozzarella, pomidor malinowy, kakao, herbata z aronii.

(1,3,5,6,7,9,10,11)

 

                       Banan.

                            

 

Zupa pomidorowa z ryżem,

Miruna w panierce sezamowej, ziemniaki,

surówka z kapusty pekińskiej z rzodkiewką.

Kompot  jabłkowy.

(1,3,4,5,6,7,9,10,11)

 

Baton mleczny nestle.

(1,3,5,6,7,9,10,11)