Jadłospis

Jadłospis 22.04 – 26.04.2024 r.

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

Płatki ryżowe na mleku z żurawiną.

Bułka grahamka z masłem,

dżem agrestowy

(obniżona zawartość cukru)

  herbata z cytryną.

(1,3,5,6,7,9,10,11)

 

Sok pomarańczowy  hortex.

 

Rosół z lanym ciastem.

Gulasz z łopatki,  makaron wieloziarnisty ,

 ogórek kiszony.

Kompot wiśniowy.

(1,3,5,6,7,9,10,11)

 

 

 

 

Pizza ( szynka konserwowa, 

ser mozzarella , pieczarki, sos pomidorowy-wypiek własny) herbata miętowa.

(1,3,5,6,7,9,10,11)

 

 

 

 

WTOREK

Bułka kajzerka z masłem ,ser żółty, ogórek zielony, rukola, kakao,

herbata malinowa z pigwą.

(1,3,5,6,7,9,10,11)

 

Mandarynki.

Zupa lekko cebulowa z grzankami.

Gołąbki siekane (mięso mielone, ryż)

kapusta biała) sos pomidorowy.

Lemoniada cytrynowa z czarnym bzem.

(1,3,5,6,7,9,10,11)

 

Chleb wieloziarnisty z masłem, mięsko pieczone (wyrób własny) ogórek kiszony, napar miętowy.

(1,3,5,6,7,9,10,11)

 

 

ŚRODA

Parówka z szynki, keczup premium,

chleb baltonowski z masłem, papryka czerwona, kawa inka z mlekiem,

herbata z aronii.

 (1,3,5,6,7,9,10,11)

Marchewka do chrupania/ jabłko.

Zupa ziemniaczana z szynką.

Leniwe z białym serem, masłem i

 cukrem trzcinowym.

Kompot jabłkowy.

(1,3,5,6,7,9,10,11)

Galaretka owocowa z bitą śmietaną i ananasem.

(1,3,5,6,7,9,10,11)

CZWARTEK

Bułka wieloziarnista z masłem, polędwica sopocka, pomidor malinowy,

kakao, herbata z cytryną.

(1,3,5,6,7,9,10,11)

Jabłko.

 

Zupa krem z cukinii z groszkiem ptysiowym.

Udziec z indyka pieczony, ziemniaki,

 surówka  (marchewka, por i jabłko)

Woda z cytryną.
(1,3,5,6,7,9,10,11)

Ciasto cytrynowe z malinami.

(wypiek własny) napar z melisy.

(1,3,5,6,7,9,10,11)

 

 PIĄTEK

Bułka kajzerka z  masłem, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, kakao,

herbata jabłko-gruszka.

(1,3,5,6,7,9,10,11)

 

 

        

                    

                      

                            Banany.

                            

              

                   

 

            

 

Krupnik na indyku z kaszą jaglaną i ziemniakami.

Łosoś z pieca, ziemniaki, warzywa na maśle.

Kompot wieloowocowy.

  (1,3,4,5,6,7,9,10,11)

Sok kubuś

 (marchewka-jabłko-banan)

(1,3,5,6,7,9,10,11)